www.MusicOnPlanet.pl
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Electro-Freestyle,Breakdance, hip-hop, miami bass, oldschool & newstyle, electric boogie

You are not connected. Please login or register

Filmy o breakdance/b-boying'u itp.

5 posters

Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Nie Mar 07, 2010 10:33 am

Vienio

Vienio
MusicOn_MoD

Kolega blazer23 podał świetny pomysł na temacik: filmy o breaku.
Tak więc korzystając z tego że o dziwo od wielu wielu dni mam w końcu czas napisać coś, postanowiłem założyć taki temacik.
Podawajcie wszystkie tytuły (+ opis, ewentualnie okładka i info np. o dostępności napisów itp.) filmów które dotyczą b-boyingu i które są godne polecenia.

Breakout (2007)

Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Evdy1913692209d

Opis:
Film przedstawia fragment z życia młodego i buntowniczego breakdancera
Nia, który ceni sobie nad życie przyjaciół. Pewnego wieczora na
dyskotece dochodzi do kłótni między nim, a Spirit'em, która owocuje
bójką, w której ciężko pobity zostaje przyjaciel Nii- Pulpo. Sam Nia
trafia do ośrodka dla młodocianych przestępców. Jak się później okazuje
Pulpo został sparaliżowany. Świadomość tego, że nigdy nie oderwie się od
wózka inwalidzkiego sprawia, iż targnął się on na swoje życie.
Poirytowany Nia chce się zemścić na Spiricie. Planuje ucieczkę, w której
pomagają mu koledzy z ośrodka. We wszystko plącze się młoda i piękna
doktor resocjalizacji Nicole, której udaje się nawiązać bliskie kontakty
z Nią. Wreszcie Nia pozorując porwanie Nicole, pod groźbą jej zabicia
ucieka z ośrodka. Odnajduje Spirita na breakdance'owym battle o tytuł
"King of The Streetz". Dochodzi do konfrontacji.

Info:
TYTUŁ FILMU: "Breakout"
PRODUKCJA: Szwajcaria
GATUNEK: Dramat
CZAS TRWANIA: 103 minuty
DATA PREMIERY: 18.01.2007 - Świat
REŻYSERIA: Mike Eschmann
SCENARIUSZ: Thomas Hess , David Keller
OBSADA: Melanie Winiger, Roeland Wiesnekker, Nils Althaus, Aaron Arens
NAPISY PL: dostępne na napiprojekt
LEKTOR PL: brak

Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Wxyz1575508601d

2Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Nie Mar 07, 2010 7:38 pm

blazer23

blazer23

dzięki Vienio już go zasysam Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Icon_biggrin

3Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty You Got Served 2004 Pon Mar 08, 2010 3:52 pm

nestorek87

nestorek87

Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Yougotserved
Opis :
Hip-hopowa komedia muzyczna przedstawiająca subkulturę tancerzy
ulicznych, których w filmie reprezentuje para przyjaciół - David i
Elgin. Marzą oni o założeniu własnego studia nagraniowego, jednak aby
tego dokonać muszą najpierw zwyciężyć w pojedynku w ulicznym tańcu
przeciwko innemu zespołowi, czym mają udowodnić swój talent...

Info :
Rok premiery: 2004
Łączny czas:95 min.
Reżyseria: Chris Stokes
W głównych rolach: Omarion, Marques Houston, Jennifer Freeman, J-Boog, Lil' Fizz, Raz B, Marty Dew, Jerome Jones, Tanee McCall

4Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Re: Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Pon Mar 08, 2010 6:47 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

Co do Break Out to film jest produkcji niemieckiej, a napisów po PL do tej pory nie ma;/ ... tylko w angielskim badź ewentulanie po Czesku Very Happy

oglądałam go już jakis czas temu - ogólnie spoko film, ale uwazam, że ukazali tam breaka, od jakiejs bandyckiej strony, i to mi sie niezbyt podoba, bo jak ludzie oglądali to w kinie (chodzi mi o te starsze pokolenie) od razu sobie mogło wmówić ze breakdance to taniec bandytów ;/ ... ehh...

5Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Re: Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Wto Mar 09, 2010 6:14 pm

Vienio

Vienio
MusicOn_MoD

Nilaya napisał:Co do Break Out to film jest produkcji niemieckiej, a napisów po PL do tej pory nie ma;/ ... tylko w angielskim badź ewentulanie po Czesku Very Happy

oglądałam go już jakis czas temu - ogólnie spoko film, ale uwazam, że ukazali tam breaka, od jakiejs bandyckiej strony, i to mi sie niezbyt podoba, bo jak ludzie oglądali to w kinie (chodzi mi o te starsze pokolenie) od razu sobie mogło wmówić ze breakdance to taniec bandytów ;/ ... ehh...

Napisy PL są: http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Breakout_Napisy_PL-244490.html
Co do przedstawienia breaka jako tańca "bandyckiego": cała kultura hip-hopowa uważana jest za kulturę bandytów - więc break, rap, grafitti czy beatboxing zawsze będzie dla innych "bandyckie" - nie warto walczyć z wiatrakami Smile

6Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Re: Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Sro Mar 10, 2010 8:39 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

Vienio napisał:Napisy PL są: http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Breakout_Napisy_PL-244490.html
Co do przedstawienia breaka jako tańca "bandyckiego": cała kultura hip-hopowa uważana jest za kulturę bandytów - więc break, rap, grafitti czy beatboxing zawsze będzie dla innych "bandyckie" - nie warto walczyć z wiatrakami Smile

oooo Surprised to widocznie dopiero co się pojawiły te napisy... kurde tylko jest jeden problem, tam trzeba sie zalogowac by pobrać, utworzyłam sobie wiec konto, ale link aktywacyjny na mój mail oczywiscie nie doszedł;/ i nie dam rady tego pobrac wiec czy mógłbys mi wrzucic Vienio te napisy np na speedyshare PROSZE BD WDZIECZNA!Smile

7Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Re: Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Czw Mar 11, 2010 9:19 am

Vienio

Vienio
MusicOn_MoD

8Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Re: Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Czw Mar 11, 2010 4:54 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

Dzięki serdeczne Vienio :*
teraz obejrze już w 100 % zrozumieniu, po roku czasu na PL napisy Smile

9Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Re: Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Pią Mar 12, 2010 5:24 pm

Vienio

Vienio
MusicOn_MoD

You're welcom Wink

10Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Empty Re: Filmy o breakdance/b-boying'u itp. Pon Kwi 19, 2010 10:22 pm

yukalchuk

yukalchuk

8 Mile 
  Beatstreet 
  Boyz In The Hood 
  Brazilliantime 
  Breaking 
  Gang Related 
  Get Rich or Die Tryin 
  Have Gun — Will Travel 
  Honey 
  How High