www.MusicOnPlanet.pl
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Electro-Freestyle,Breakdance, hip-hop, miami bass, oldschool & newstyle, electric boogie

You are not connected. Please login or register

Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012)

+4
deejay2003
Sieno20
BreakTechnology
Nilaya
8 posters

Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Nie Lis 15, 2009 11:02 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

no patrz DJ właśnie w tą sobotę czyli wczoraj byłam na tym filmie w kinie Very Happy ... no i przyznam rację EFEKTY SĄ CUDNE ale też jakoś mało realistyczny ten film po prostu moim zdaniem to science- fiction Very Happy i nie wierze w koniec swiata 21.12.2012 r Very Happy który wymyslili sobie tacy debile jak Majowie Very Happy... no i jeszcze ta nierealna jazda samochodem pod blokiem w USA który sie zawalał i o dziwo udało im się nieoberwać Very Happy ... ale nie powiem film fajny bardzoo!!! tylko nie bierzcie go zbyt dosłownie Razz ... bo wiem ze wiekszosc ludzi idzie do kina po to ze wierzy w takie bzdury jak koniec swiata Wink

2Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Nie Lis 15, 2009 11:59 pm

BreakTechnology

BreakTechnology
ELECTRO VIP

Nilaya napisał:no patrz DJ właśnie w tą sobotę czyli wczoraj byłam na tym filmie w kinie Very Happy ... no i przyznam rację EFEKTY SĄ CUDNE ale też jakoś mało realistyczny ten film po prostu moim zdaniem to science- fiction Very Happy i nie wierze w koniec swiata 21.12.2012 r Very Happy który wymyslili sobie tacy debile jak Majowie Very Happy... no i jeszcze ta nierealna jazda samochodem pod blokiem w USA który sie zawalał i o dziwo udało im się nieoberwać Very Happy ... ale nie powiem film fajny bardzoo!!! tylko nie bierzcie go zbyt dosłownie Razz ... bo wiem ze wiekszosc ludzi idzie do kina po to ze wierzy w takie bzdury jak koniec swiata Wink
Grrrr Majowie to nie debile ;/ Główne osiągnięcia cywilizacji Majów w dziedzinie architektury
stanowiły monumentalne zespoły przestrzenne, złożone ze świątyń na
wysokich piramidach schodkowych,
pałaców, tarasów, dziedzińców i kamiennych boisk do gry w piłkę, oraz
zastosowanie w budownictwie tzw. fałszywego sklepienia; W dziedzinie
sztuki — ozdoby ze stiuku, malowidła ścienne, rzeźby i płaskorzeźby z
kamienia, drewna i kości, polichromowana ceramika oraz wyroby
złotnicze. Majowie rozwinęli pismo hieroglificzne i dwudziestkowy system zapisu matematycznego, prowadzili obserwacje astronomiczne i posługiwali się precyzyjnymi systemami rachuby czasu.
Po hiszpańskim podboju nastąpił całkowity upadek cywilizacji Majów; w
okresie kolonialnym, a także po zdobyciu niepodległości przez Meksyk
i inne kraje na pocz. XIX w., Majowie podejmowali wiele lokalnych
zbrojnych prób odzyskania samodzielności politycznej (m.in. przez
kilkadziesiąt lat, do przeł. XIX i XX w., utrzymywali kontrolę nad
częścią terytorium Quintana Roo na Jukatanie). !! itd

3Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Pon Lis 16, 2009 8:28 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

BreakTechnology napisał:Grrrr Majowie to nie debile ;/ Główne osiągnięcia cywilizacji Majów w dziedzinie architektury
stanowiły monumentalne zespoły przestrzenne, złożone ze świątyń na
wysokich piramidach schodkowych,
pałaców, tarasów, dziedzińców i kamiennych boisk do gry w piłkę, oraz
zastosowanie w budownictwie tzw. fałszywego sklepienia; W dziedzinie
sztuki — ozdoby ze stiuku, malowidła ścienne, rzeźby i płaskorzeźby z
kamienia, drewna i kości, polichromowana ceramika oraz wyroby
złotnicze. Majowie rozwinęli pismo hieroglificzne i dwudziestkowy system zapisu matematycznego, prowadzili obserwacje astronomiczne i posługiwali się precyzyjnymi systemami rachuby czasu.
Po hiszpańskim podboju nastąpił całkowity upadek cywilizacji Majów; w
okresie kolonialnym, a także po zdobyciu niepodległości przez Meksyk
i inne kraje na pocz. XIX w., Majowie podejmowali wiele lokalnych
zbrojnych prób odzyskania samodzielności politycznej (m.in. przez
kilkadziesiąt lat, do przeł. XIX i XX w., utrzymywali kontrolę nad
częścią terytorium Quintana Roo na Jukatanie). !! itd

HAHAHA!!Very Happy kopiuj wklej się kłania Razz ... a ja wyrażam własne zdanie na temat ich starożytnych wierzeń po prostu ... nie chodzi mi o to ze byli debilami w sensie takim, że nauka była dla nich obca, tylko w takim sensie, że ich starożytne wierzenia były głupie i tyle... to tak jak z mitologią Very Happy ... jak sama nazwa wskazuje mit to mit... a ich wiare w siły natury również uważam za mityczne i nieuzasadnione oraz niepotwierdzone naukowo póki co Smile)) wiec koniec konców, koniec swiata nie powinien nastąpić Razz

4Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Sro Lis 18, 2009 11:10 pm

Sieno20

Sieno20

Hehehe Nilaya koniec świata jest nieunikniony czy tak czy siak xD... lecz zeby stało sie to juz w 2012 ? nie sadzę ...

5Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Pią Lis 20, 2009 1:50 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

no ja wiem ze kiedys koniec swiata nadejdzie:D ... tylko ze ja nie wierze ze bedzie to w 2012 Very Happy własnie...
a tak w ogóle to nie wiadomo może technika i nauka pozwoli nam wielu groźnych dla Ziemi rzeczy uniknąć kto wie Very Happy

6Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Sob Lis 21, 2009 12:02 am

deejay2003

deejay2003
Admin

wy to jak się rozpiszecie na jakiś temat to końca nie widać. A moglibyście prowadzić takie dyskusje w odpowiednich działach ?? Np. ten w ogólnodostępnym Tv/kino ? pzdr

http://musicon.eu

7Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Pon Gru 07, 2009 10:05 pm

N.E.X.

N.E.X.
MusicON V.I.P

Film warty obejrzenia ze względu na artystyczną prace grafików komputerowych Wink.

Małe sprostowanie wyżej: Film to totalna bajka ponieważ Majowie nie przewidzieli końca świata - Oni opracowali kalendarz który jest podzielony na pewne okresy. W 2012 ma nastąpić wejście w erę wodnika? Nie pamiętam dokładnie, a nie sprawdzę teraz gdyż brakuje myszki w kompie Wink. Zwykła obserwacja ruchu ciał niebieskich, film bazuje na dawnych teoriach spiskowych, powstałych po odkryciu ich kalendarza.

8Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Pon Gru 07, 2009 11:29 pm

deejay2003

deejay2003
Admin

nareszcie jakiś sensowny post Very Happy

http://musicon.eu

9Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Wto Gru 08, 2009 12:37 am

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

no nawet bardzo sensowny Very Happy ... nie ma to jak porządna wiedza Smile)) hehe pozdro!

10Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Wto Gru 08, 2009 12:55 am

N.E.X.

N.E.X.
MusicON V.I.P

Czasami czytam o jakichś archeologicznych odkryciach, ciekawy temat Smile. Starożytne kultury, Egipt, Majowie itd. Ale to nie ten temat chyba na to Razz. Też mam nadzieję, że prawda którą uznajemy za prawdę jest naprawdę prawdą i nie prawdą jest że tam piszę o końcu świata, a to co podali za oficjalną wersję jest zgodne ze stanem faktycznym xD? Eee... No wiecie Razz.

11Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Wto Gru 29, 2009 10:15 am

Vienio

Vienio
MusicOn_MoD

Równie dobrze mogli zakończyć na 2012 roku bo po prostu nie chciało im się więcej robić Razz Najwyżej potem by sobie dorobili haha xD Żartuje.
Co do samego filmu to fajny, ale troche "barokowy" czyli przerost formy nad treścią Razz jednak warty ceny biletu/prądu Wink
Co do końca świata to wg różnych przepowiedni,wierzeń etc. wypada średnio co 4 lata. Miał być w 2000, potem chyba w 2003-2004 itd. Nostradamus przepowiedział na 2039 Smile
Jak tyle ich będzie to w końcu go przegapimy ....

12Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Nie Sty 31, 2010 9:08 pm

blazer23

blazer23

Szczerze to średnio mi sie podobał sądze że 'Pojutrze' było lepsze

13Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Empty Re: Doomsday 2009 (Koniec Świata 2012) Sro Maj 26, 2010 9:05 pm

freezy89

freezy89

Bardzo dobre kino - efekty na wysokim poziomie , troche nudnawy z początku ale ogólnie daje rade , polecam obejrzec w FULL HD:)

Sponsored content

Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Pozwolenia na tym forum: