www.MusicOnPlanet.pl
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Electro-Freestyle,Breakdance, hip-hop, miami bass, oldschool & newstyle, electric boogie

You are not connected. Please login or register

przeniesiona Bajera Dj Yoshi

4 posters

Go down  Wiadomość [Strona 1 z 1]

1przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Pią Cze 18, 2010 11:20 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

DJ_Yoshi napisał:używałem softu FL troche ale głownie REASON Smile

w końcu ktoś pracujący na bardziej profesjonalnym programie hehe Wink Reason'owy vocoder wywala z buta Very Happy jest najlepszy! Very Happy
tak w ogóle pozdro i witam na forum Very Happy peace!

2przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Pią Cze 18, 2010 11:42 pm

DJ_Yoshi

DJ_Yoshi

a Dziękować Smile

Reason cóż... fakt, ze to potężny kombajn do muzy i voccoder rzeczywiscie ciekawe rzeczy robi z vocalem Smile ale reason to juz wyższa szkoła jazdy, szczegolnie jak nie chcesz jechac na presetach ktore sa zapisane w intrumencie tylko na przykład pisać swoje instrumenty to juz zaczyna sie robić KaKa Smile przeniesiona Bajera Dj Yoshi 132738

Ostatnio pisałem do takiego goscia który zajmuje sie muza Trance na YT i on uzywa Cubase ktory jest profesjonalnym sekwencerem z systezatorami VST, ale głownie uzywa zapisanych juz sciezek a do tego na ktorymś tutorialu nie wiedział nawet jak sie nazywa klawisz który właśnie wciska SmileSmileSmile a muze robi w miare ciekawą i jak to jest Smile

3przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Sob Cze 19, 2010 3:20 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

kiedyś miałam porównanie Reason a Cubase... i stwierdzam, że Cubase jest nawet łatwiejszy niz Reason... a wiekszość ludzi twierdzi, że Cubase jest ciężki do opanowania.... mój znajomy kupował kiedyś Cubase'a właśnie od jakiegoś typa co w ogóle nie umiał się na nim połapać Very Happy ... haha ... no cóź, jak się chce robić muzę to trzeba się rozwijać Smile ... szkoda tylko, że większość producentów nadal robi na FL ... ahh :]

4przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Nie Cze 20, 2010 10:53 am

DJ_Yoshi

DJ_Yoshi

Uwielbiam ludzi ktorzy uwazaja sie za super kozakow jak opanowali troche FL studio Smile na przyklad taki Spychool, mialem nieprzyjemnosc z nim troche pisac na Youtube odnosnie tego zeby nie tyle wyslal mi swoje projekty co napisal dla mnie cos prostego bo chcialem zobaczyc jak sie dokladnie buduje EF. Sam troche wiedzy mam i z odrobina pomocy moglbym sie wkrecic, w odpowiedzi dostałem to:

"nigdy nigdzie nie napisalem ani nigdy nie powiedzialem ze uwazam sie za wielkiego artyste, zreszta chuj ci do tego. nie prowadze szkolki z FL Studio, sam jestem samoukiem i dochodzilem okolo przez 2 lata do tego zeby wiedziec "co z czym sie je", masz internet, widac, ze lubisz trollowac, wiec pewnie masz duzo wolnego czasu, a tutoriali w necie jest od chuja... Wink"

Co do softu, trzeba pamietac ze Cubase jest tak naprawde tylko sekwencerem i na pewno wiesz co to oznacza droga koleżanko o imieniu rodem z Izraela tudzież utworu Astrali Smile anyway Cubase czy na przyklad Pro Tools zostły stworzone po to zeby mozna bylo podlaczyc pod to jakis hardware synth (syntezatory raczej rzadko maja sequencery, chyba ze stepowe do robienia patternów) i dziala to zaiste fajnie. Jedna stało sie faktem ze potężne wtyczki VST okazały sie miec na tyle duże możliwości, a do tego były sporo tańsze niz hardware ze ludzie zaczeli sie w to bawić. Pierwsze VST to byl po prostu LOL! ale teraz takie bajery jak NEXUS, SYLENTH czy VANGUARD to juz potezne machiny do pisania muzy Smile
W odroznieniu od Reasona nie ma tam gigantycznej plataniny kabli (naciskajac TAB dostajemy sie do tylnego panelu w ktorym mozna sie zgubić Razz). Ogólnie Reason ma naprawde potężne mozliwosci ale tylko dla naprawde zaawansowanych uzytkowników którzy potrafią nie tylko modyfikowac istniejące presety, ale tez "pisac" swoje własne instrumenty - initialize patch (czyli przywrócenie do ustawien początkowych) a potem pisanie wlasnego shitu Smile bardzo skomplikowana sprawa Smile

dobra koniec tego wykładu bo nikt nie przeczyta Smile
przeniesiona Bajera Dj Yoshi 18233

5przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Nie Cze 20, 2010 1:28 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

hehe ja czytam Very Happy ... bo również zaczynam bawić się w te "klocki" jak tworzenie muzy Smile ... i właśnie wiele osób odradza mi od zaczynana od tego shitu jakim jest FL Studio .... - to takie chodzenie na łatwizne. No i w sumie mają rację.

Ahhh tak z postów widzę Yoshi, że jarasz się psytrancem Very Happy ... a właśnie moja ksywa powstała od zajawki tym gatunkiem ( a szczególnie goa trance przeniesiona Bajera Dj Yoshi Icon_cool ) Very Happy .... aczkolwiek wiem, że to jedne z popularnych imion Izraelskich Very Happy .. hehe peace przeniesiona Bajera Dj Yoshi 18233

6przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Nie Cze 20, 2010 1:54 pm

BreakTechnology

BreakTechnology
ELECTRO VIP

Nie spamujcie tutaj!! Smile Tu jest "dział przedstaw się" a nie "na czym tworzysz muzę" przeniesiona Bajera Dj Yoshi 22269

7przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Pon Cze 21, 2010 9:52 am

DJ_Yoshi

DJ_Yoshi

BT zawsze taki marudny?? Razz przenieś najwyżej tą rozmowe na inny topic Smile

Wiem co to jest Nilaya Smile głownie jeden z utworów Astral Projection Smile imie jest na tyle fajne ze dałbym tak na imie swojej córce gdybym nie żyl w takim zakompleksionym i rasitowskim kraju Smile

Anyway nie zaczynaj od FL studio, tez nie ma wlasnych instrumentów (moze jeden jakis 3xOSC synth ktory sie nadaje do ... sama wiesz Razz) polecam albo Reason 4, albo Cubase lub Pro Tools plus jakies mocne VST Smile

a tak swoja droga jak chcesz sie bawić w klocki to pograj w Tetrisa Razz

8przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Pon Cze 21, 2010 9:54 am

DJ_Yoshi

DJ_Yoshi

ahhh no i PS

co do Psytrance to owszem, tak sie składa ze jestem tez DJem grałem jakies 5-6 razy nawet dla radia www.di.fm na kanale GOA//PSY przeniesiona Bajera Dj Yoshi 132738

teraz mam jakis totalny zastój w muzie, ani mixowanie ani pisanie =/ potrzebuje jakiejs motywacji... Nilaya nie chcesz zostac moją żoną?? Razz:P:P

używaj opcji edit !!! zapoznaj sie z regulaminem !
To jest dział do przedstawiania sie ! WARN !
Nilaya jako moderator nie popisałaś się...
deejay2003

9przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Pon Cze 21, 2010 9:11 pm

DJ_Yoshi

DJ_Yoshi

o masz... nie dopisalem jednego zdania tylko kilka wiec kwalifikowalo sie na nastepny post =/

jak tu takie sranie o post nie w tym topicu czy ze dopisalem nastepny zamiast edytować to nic dziwnego ze ludzie stad uciekają przeniesiona Bajera Dj Yoshi 132738 a slyszalem rózne opinie... teraz juz wiem dlaczego przez dlugi czas nie pisalem tutaj chociaz przegladalem forum sporo razy.

"To jest dział do przedstawiania sie ! WARN !"

szczególnie podoba mi sie to WARN Smile tak strasznie boje sie konsekwencji, tak ze az mi szorty zafalowały

10przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Pon Cze 21, 2010 11:35 pm

deejay2003

deejay2003
Admin

Po co pisać nowy post pod swoim postem jak jest opcja edit?
Po drugie po to są różne działy by w nich umieszczać posty powiązane...
Po trzecie po to jest regulamin aby go przestrzegać.

Mamy tu jakieś zasady, po to by był ''porządek'' i ułatwiał nam moderowanie.

http://musicon.eu

11przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Wto Cze 22, 2010 7:09 pm

Nilaya

Nilaya
MusicOn_MoD

DJ_Yoshi napisał:
Wiem co to jest Nilaya Smile głownie jeden z utworów Astral Projection Smile imie jest na tyle fajne ze dałbym tak na imie swojej córce gdybym nie żyl w takim zakompleksionym i rasitowskim kraju Smile

ba i co zrobić, sama chciałabym mieć tak na imię, a nie tylko ksywa Very Happy przeniesiona Bajera Dj Yoshi Icon_cool ale dobre i to Wink

Anyway nie zaczynaj od FL studio, tez nie ma wlasnych instrumentów (moze jeden jakis 3xOSC synth ktory sie nadaje do ... sama wiesz przeniesiona Bajera Dj Yoshi Icon_razz) polecam albo Reason 4, albo Cubase lub Pro Tools plus jakies mocne VST przeniesiona Bajera Dj Yoshi Icon_smile

no właśnie Smile jesteś kolejną osobą która mi to proponuje, więc jak już zacznę to na pewno nie w FL, bo mnie wyśmieją.

teraz mam jakis totalny zastój w muzie, ani mixowanie ani pisanie
=/ potrzebuje jakiejs motywacji... Nilaya nie chcesz zostac moją żoną??
przeniesiona Bajera Dj Yoshi Icon_razzRazz:P

na motywację, dobrze jest posłuchać jakiegoś dobrego kawałka:D .. ale takiego co wywali cię z fotela w sensie dosłownym przeniesiona Bajera Dj Yoshi Icon_cool przeniesiona Bajera Dj Yoshi Icon_cool
a żoną nie będę mogła zostać, bo zajęta jestem Razz Razz Razz

12przeniesiona Bajera Dj Yoshi Empty Re: przeniesiona Bajera Dj Yoshi Sro Cze 23, 2010 2:45 pm

DJ_Yoshi

DJ_Yoshi

Haha Smile

Tylko Cubase zatem albo Reason Smile bawie sie troche w Reasonie, cos tam rzeźbie jakies EF, ale cieniutko mi idzie bo nie mam sampli, poza tym mam troche problemów z kontrukcją calego utworu dlatego potrzebuje zlapac jakiegos kozaka w te klocki. Tylko takie prawdziwego a nie jakiegos pseudo artyste jak Spychool na przyklad Smile

Jak juz nie bedziesz zajeta to daj znac Razz:P

Sponsored content

Powrót do góry  Wiadomość [Strona 1 z 1]

Pozwolenia na tym forum: